Denk je erover na om een corona thuistest te doen? Dan is het zeker aan te raden om deze snel te bestellen, want zo kun je nog sneller testen en heb je nog eerder duidelijkheid over je gezondheid. In deze tijden is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Want wanneer je besmet bent met het virus, dan moet je in quarantaine om te voorkomen dat je anderen in je omgeving besmet. Maar wat is een corona thuistest precies en hoe betrouwbaar is de test? Dat lees je hier.

Wat is de corona thuistest?

De corona thuistest is een sneltest waarmee je heel snel kunt achterhalen of je besmet bent met COVID-19. De test lijkt veel op de rt-PCR test die bij testlocaties wordt uitgevoerd: ook deze test wordt gedaan met een wattenstaafje. Het enige verschil is dat de corona zelftest naar jouw thuis wordt opgestuurd zodat je de test zelf kunt doen. Ook in het uitvoeren van de test zitten een aantal verschillen.

Het uitvoeren van de corona zelftest is vrij makkelijk. Zodra je de test bestelt krijg je alle benodigdheden thuisgestuurd, inclusief de wattenstaaf. De wattenstaaf hoeft slechts 2 centimeter in de neus. Hierdoor voelt de thuistest een stuk aangenamer. Verder is het goed om te weten dat de test binnen 15 minuten een uitslag geeft. Je hebt dus heel snel duidelijkheid over of je besmet bent met het virus.

100% duidelijkheid met de corona thuistest

Met de corona zelftest kies je voor gemak, snelheid en duidelijkheid. Je kunt de test gewoon thuis uitvoeren. Daarnaast heb je snel uitslag: de test zelf duurt minder dan een minuut en daarnaast heb je binnen 15 minuten de uitslag. Is de testuitslag positief? Dan heb je een 100% betrouwbare uitslag en moet je in quarantaine. Het kan ook voorkomen dat de uitslag negatief is. Heb je wel klachten? Dan is het alsnog aan te raden om een rt-PCR test bij een testlocatie te laten uitvoeren. Zo heb je 100% zekerheid.

Bestel de test gemakkelijk en snel online. Vandaag bestellen betekent bijna altijd dat je hem de volgende dag al in huis hebt. Je hoeft zelf de deur niet uit om je te laten testen en daarnaast heb je snel de uitslag. Heb je klachten of ben je in contact geweest met iemand die corona heeft? Bestel dan de corona thuistest online!