Een corona zelftest is niet in alle situaties geschikt. Als je daadwerkelijk klachten hebt dan is een corona thuistest niet afdoende. Je zult je dan moeten testen op locatie zodat bij een mogelijke besmetting ook direct het bron- en contactonderzoek in gang kan worden gezet en je alleen zo 100% uitsluitsel kunt krijgen. Wij gaan hier nader in op wanneer je wel en niet gebruik kunt maken van de corona zelftest. Je kunt de testen eenvoudig online bestellen bij een betrouwbare webshop die originele producten verkoopt.

 

Wanneer kan ik de corona zelftest gebruiken?

zelftest neus antigeenDe corona zelftest is bij uitstek geschikt voor diegenen die niet vanuit huis kunnen werken. Deze kunnen zich snel even testen voordat ze naar kantoor gaan. De corona thuistest is daarnaast praktisch als je veel met andere mensen in contact komt. De corona zelftest is zeer betrouwbaar, maar door foutief gebruik kun je de verkeerde uitslag krijgen. Daarom is deze test niet geschikt als je net bent teruggekomen uit het buitenland of als je daadwerkelijk klachten hebt. Toch is het altijd praktisch om een voorraad corona zelftests in de kast te hebben liggen en dan met name voor een snelle test bij kinderen of studenten.

Wat moet je doen bij een positieve of negatieve testuitslag?

positief getest corona betekenisAls de corona zelftest jou een positieve testuitslag geeft dan is er een grote kans dat je Corona hebt. In Nederland zal dit onderzoek dan bevestigd worden door een tweede test bij een GGD-locatie. Bij een negatieve testuitslag kun je opgelucht ademhalen en gewoon verder gaan met jouw leven, tenzij je klachten hebt. Het onderzoek werkt erg eenvoudig en als je de instructies in de gebruiksaanwijzing volgt kun je de test succesvol uitvoeren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een corona thuistest?

waar op letten bij aankoop coronatestAllereerst zul je bij het kopen van een corona zelftest de keuze moeten maken tussen een bloedtest of een neus test. Soms gelden er aparte tarieven als je de corona zelftest zakelijk inkoopt omdat je werknemers voor aanvang van werkzaamheden wilt testen. Dat geldt ook als schoolkinderen onderzocht worden. Het is hoe dan ook belangrijk dat je een product van het originele merk ontvangt dat bijtijds levert en jou kan voorzien van een persoonlijk advies op basis van jouw wensen en behoeftes. Met onze adviezen kun je de beste corona zelftest kopen waarmee jij op een eenvoudige manier duidelijkheid krijgt en eventuele vervolgstappen kunt nemen.

 

Waar koop ik een betrouwbare zelftest?

Bij Benelux Medical kun je kiezen uit meerdere betrouwbare Coronatesten. De Healgen wordt door de overheid zelf ook gebruikt en die kun je daar rechtstreeks zelf kopen.